LOGIN

EA aangeklaagd om bugs

Geschreven door NickJWStone. Gepost in Games

DiceGame-uitgever EA is door een investeerder aangeklaagd vanwege de grote hoeveelheid bugs in Battlefield 4.

De investeerder claimt dat de uitgever heeft gelogen over de ontwikkeling van de game voordat deze uitkwam, meldt Gamesindustry.biz.

Er zijn veel problemen geweest in het spel. Spelers hebben last van bugs, crashes en instabiliteit op de multiplayer-servers. Begin december werd de ontwikkeling van uitbreidingen voor Battlefield stopgezet, zodat het gehele team van ontwikkelaar DICE zich kan richten op het repareren van de bestaande problemen.

Het bestuur van EA zou volgens de investeerder hebben geweten dat er problemen waren met de game, maar zou dat niet hebben verteld aan investeerders om de aandelenprijs hoog te houden. Ondertussen zouden ze voor miljoenen dollars aan aandelen hebben verkocht. Verkoop In de aanklacht worden onder meer CEO Andrew Wilson, CFO Blake Jorgenson en voorzitter Frank Gibeau van EA Labels genoemd. Zij verdienden allemaal minstens 1 miljoen dollar aan de verkoop van EA-aandelen in de periode rond de verschijning van Battlefield 4. Gibeau zou zelfs 5,69 miljoen dollar hebben verdiend aan de verkoop van aandelen op 31 oktober, twee dagen na de verkooopstart van Battlefield 4. De aanklacht, die is ingediend namens iedereen die tussen 24 juli en 4 december aandelen EA heeft gekocht, stelt dat COO Peter Moore heeft gezegd dat hij "niet tevredener zou kunnen zijn" over de kwaliteit van zijn games. Een woordvoerder van EA stelt tegenover Gamesindustry.biz dat de aanklacht "ongegrond" is. "We zullen onszelf agressief verdedigen en we hebben er vertrouwen in dat de rechtbank de aanklacht te zijner tijd zal afwijzen."

Reacties

  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe