LOGIN

Huren van Battlefield 1-servers wordt op pc flink duurder dan op consoles

Geschreven door NickJWStone. Gepost in Games

EA heeft dollarprijzen bekendgemaakt voor het huren van servers voor Battlefield 1. Pc-gamers betalen anderhalf keer zoveel als consolegebruikers. Het is alleen mogelijk om via uitgever Electronic Arts een server te huren, bij Battlefield 4 kon dat nog via derde partijen.

EA maakt de dollarprijzen bekend, maar wat het huren van een server voor Battlefield 1 in euro's gaat kosten is nog niet duidelijk. Vermoedelijk zijn de europrijzen gelijk aan de dollarprijzen. Opvallend is dat het huren van een server voor de pc-versie van de game flink meer kost dan bij de consoles het geval is. De reden voor de meerprijs geeft EA niet. Ook zijn de prijzen hoger dan wat EA vroeg voor het huren van Battlefield 4-servers.

Gamers kunnen servers voor Battlefield 1 alleen rechtstreeks via EA huren en de uitgever beheert zelf de infrastructuur. Bij Battlefield 4 besteedde de uitgever dat uit aan derden. EA zegt door de servers in eigen beheer te houden iedereen 'dezelfde uniforme ervaring' te kunnen bieden. Het Rent-a -Server Program zal vanaf november beschikbaar zijn, de game zelf komt op 21 oktober uit.

Door een eigen server te huren kunnen spelers private en openbare Battlefield 1-servers opzetten. Daarbij krijgen ze controle over verschillende spelopties en de rotatie van de maps. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke aanpassingen bij de Battlefield 1-servers mogelijk zijn. In ieder geval zal er op een later moment een Kick/Ban-functie worden toegevoegd.

Periode Pc PlayStation 4 / Xbox One
1 dag $2,99 $1,99
7 dagen $11,99 $7,99
30 dagen $42,99 $26,99
90 dagen $99,99 $64,99
180 dagen $149,99 $99,99

Reacties

  • Geen reacties gevonden
Voeg opmerking toe