LOGIN

Rammstein

Evenement

Titel:
Rammstein
Wanneer:
di, 25. juni 2019
Locatie:
Rotterdam,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

De Duitse metalband Rammstein komt naar Nederland! De formatie van frontman Till Lindemann staat op 25 juni 2019 in De Kuip in Rotterdam en tourt in het kader van een nieuw album dat naar verwachting in de lente van 2019 verschijnt. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de band een solo-show doet in Nederland en de eerste keer dat de gehele Europese tour (van 27 concerten) bestaat uit shows in stadions.

Noem hits als 'Du Hast’, 'Ich Will’ of een 'Sonne’ en zelfs iemand die weinig met metal heeft, weet meteen over wie het gaat. Al sinds midden jaren 90 heeft het Duitse Rammstein zich gevestigd in de hoogste metalregionen en heeft sindsdien niet meer aan kwaliteit of naamsbekendheid ingeboet. Als voorlopers van de Neue Deutsche Härte werd de band bekend door de smakelijke mix van harde gitaren met strak drumwerk en techno-melodieën uit de synthesizers waardoor je net zo hard op de muziek kunt headbangen als dansen.

Maar het is niet alleen de muziek zelf die Rammstein zo geliefd maakt onder haar fans. De live-ervaringen alleen al zijn een schouwspel dat je niet wil missen. Naast het uitgekiende geluid is er op het podium genoeg te beleven; van kettingzagen tot vlammenwerpers en van voorbijvliegende muzikanten tot aan wild spuitende voorbinddildo’s. Rammstein is een band die nooit vies is geweest van wat controverse en schunnigheid. En wie dacht dat de optredens niet grootser kunnen heeft zich vergist, want bij een band als Rammstein kun je er van uitgaan dat ze iets heel bijzonders hebben gepland voor deze unieke Europese tour.

Het live-spektakel van Rammstein is voor de band zelf dan ook de grote inspiratie voor het zevende album. Gitarist Paul Landers liet in een interview weten dat voor het nieuwe album de band niet langer alles individueel heeft opgenomen, maar dat iedereen tegelijkertijd het opnamehok in ging. De band deelde tevens een foto van opnames met een koor en een orkest in het Wit-Russische Minsk, dus verwacht tevens de nodige bombast op Rammstein’s nieuwe plaat. De opvolger van het in 2009 uitgebrachte album 'Liebe ist für alle da’ staat gepland voor de lente van 2019.


Locatie

Locatie:
De Kuip
Straat:
Van Zandvlietplein 1
Postcode:
3077 AA
Plaats:
Rotterdam
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Kuip, zoals Stadion Feijenoord in de volksmond wordt genoemd, werd in 1937 geopend als het voetbalstadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord. Ruim tachtig jaar later is dat nog altijd de primaire functie van deze voetbaltempel, maar inmiddels is het stadion veel meer dan dat alleen.

De Kuip is een stadion waar vele memorabele Europacupfinales en interlands zijn gespeeld, het is het vaste decor voor de KNVB Bekerfinale én een locatie waar vele concerten plaatsvonden en waar nog steeds grote (dance)feesten plaatsvinden. Daarnaast beschikt De Kuip over een van de grootste congres- en evenementencentra van de regio Rotterdam, waar dankzij de grote diversiteit aan zalen wekelijks vele succesvolle zakelijke en/of particuliere evenementen worden gehouden.

Maar bovenal is De Kuip een stadion met een fantastische uitstraling, die wereldwijd geroemd wordt. Waar ‘m dat precies in zit? Dat is niet onder woorden te brengen. Om dat te echt te kunnen snappen, moet u De Kuip zelf beleven. Tijdens een wedstrijd, een rondleiding, een feest of een ander evenement.