LOGIN

Thrice

Evenement

Titel:
Thrice
Wanneer:
zo, 3. november 2019
Locatie:
Melkweg - Amsterdam,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

Thrice wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve post hardcore bands van hun generatie. De groep werd in 1997 opgericht in California door gitarist/zanger Dustin Kensrue en gitarist Teppei Teranishi. 2012 was voor Thrice het jaar dat ze de handdoek in de ring gooiden maar zes jaar later volgde de comeback, de band maakte bekend te hebben getekend bij Epitaph Records en hun nieuwste album Palms ontving lovende kritieken van de gerenommeerde Europese / Britse pers.

Thrice brak vorig jaar al de tent bij ons af en dat komen ze nu mooi nog eens dunnetjes overdoen, samen met label brothers Refused.

Deze straight edge hardcore band uit Zweden werd in 1992 opgericht door Dennis Lyxzén, David Sandström, Pär Hansson en Jonas Lidgren. Het album The Shape of Punk to Come uit 1998 wordt nog steeds gezien als een van de meest invloedrijke new-school hardcore albums allertijden. De band ging echter kort na deze release uit elkaar en de leden startten hun eigen projecten die wij kennen als Lost Patrol band, The (International) Noise Conspiracy, 93 Million Miles, TEKST, AC4 en INVSN.

In januari 2012 kondigde de band een reünie aan en speelden ze op een aantal festivals waaronder Lowlands. Na wederom een kort hiaat kwam Refused in 2014 weer bij elkaar en volgde het album Freedom.

‘A scenario of simplicity, a scenario of you and me’ zondag 3 November in onze Max! 


Locatie

Melkweg
Locatie:
Melkweg - Website
Straat:
Lijnbaansgracht 234a
Postcode:
1017 PH
Plaats:
Amsterdam
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst, waarvoor in vijf zalen en enkele kleine ruimtes concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities worden georganiseerd.
De Melkweg opende in 1970 voor het eerst haar deuren. In dat jaar vond een Nederlandse theatergroep een verlaten melkfabriek in het centrum van Amsterdam. Met hard werken, idealen en 25.000 gulden toverde de groep de fabriek om tot een ontmoetingscentrum, in eerste instantie alleen voor de zomer. In de jaren zeventig groeide de Melkweg uit tot een begrip en ontwikkelde zich daarbij steeds meer inhoudelijk, ruimte biedend aan experimenten op het gebied van muziek, theater, dans en film. Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich nu The Max (capaciteit 1.500) en de Oude Zaal (capaciteit 700) die vooral voor concerten en evenementen gebruikt worden. Verder zijn aan de Marnixstraat, aan de achterkant van het gebouw, de Fotogalerie en het Café-Restaurant gelegen. Op de tussenverdieping bevindt zich een multifunctionele mediaroom. Op de bovenverdieping bevinden zich de Cinema (90 stoelen), de Theaterzaal (112 stoelen) en de Tearoom.
Aan het hoofd van de organisatie staan algemeen en artistiek directeur Geert van Itallie, die tevens bestuurder is, en zakelijk directeur Erik Backer. De directie geeft leiding aan een team van elf programmeurs, die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van het programma, en een drietal managers, die samen met de directie verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering. De Raad van Toezicht van Stichting Melkweg bestaat uit: Frans Vreeke (voorzitter), Árpád Gerecsey (vice-voorzitter), Mathilde Bosker, Andor Kircz, Dick Molenaar, Alana Proctor en Flip Schüller.

De Melkweg trekt +/- 400.000 bezoekers per jaar en is een non-profit instelling, voor een klein deel gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. Ruim 90% van de begroting bestaat uit eigen inkomsten.