LOGIN

Periphery

Evenement

Titel:
Periphery
Wanneer:
za, 9. november 2019
Locatie:
Melkweg - Amsterdam,
Categorie:
Concerten
Gemaakt door
NickJWStone

Omschrijving

Periphery is een Amerikaanse progressieve metalband uit Bethesda, Maryland, die alweer zo’n 14 jaar bestaat. Met  hun sound die de grenzen van progressieve metal verlegt bevindt het kwintet zich in de voorhoede van de 'djent'-beweging. Deze maand verscheen hun zesde studioalbum, de eerste release op hun eigen label. Het album wordt geopend met het 16-minuten durende 'Reptile'. Voller, agressiever en donkerder dan ooit tevoren. Zaterdag 9 november blazen ze de Max op.


Locatie

Melkweg
Locatie:
Melkweg - Website
Straat:
Lijnbaansgracht 234a
Postcode:
1017 PH
Plaats:
Amsterdam
Land:
Netherlands

Omschrijving

De Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst, waarvoor in vijf zalen en enkele kleine ruimtes concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities worden georganiseerd.
De Melkweg opende in 1970 voor het eerst haar deuren. In dat jaar vond een Nederlandse theatergroep een verlaten melkfabriek in het centrum van Amsterdam. Met hard werken, idealen en 25.000 gulden toverde de groep de fabriek om tot een ontmoetingscentrum, in eerste instantie alleen voor de zomer. In de jaren zeventig groeide de Melkweg uit tot een begrip en ontwikkelde zich daarbij steeds meer inhoudelijk, ruimte biedend aan experimenten op het gebied van muziek, theater, dans en film. Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich nu The Max (capaciteit 1.500) en de Oude Zaal (capaciteit 700) die vooral voor concerten en evenementen gebruikt worden. Verder zijn aan de Marnixstraat, aan de achterkant van het gebouw, de Fotogalerie en het Café-Restaurant gelegen. Op de tussenverdieping bevindt zich een multifunctionele mediaroom. Op de bovenverdieping bevinden zich de Cinema (90 stoelen), de Theaterzaal (112 stoelen) en de Tearoom.
Aan het hoofd van de organisatie staan algemeen en artistiek directeur Geert van Itallie, die tevens bestuurder is, en zakelijk directeur Erik Backer. De directie geeft leiding aan een team van elf programmeurs, die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van het programma, en een drietal managers, die samen met de directie verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering. De Raad van Toezicht van Stichting Melkweg bestaat uit: Frans Vreeke (voorzitter), Árpád Gerecsey (vice-voorzitter), Mathilde Bosker, Andor Kircz, Dick Molenaar, Alana Proctor en Flip Schüller.

De Melkweg trekt +/- 400.000 bezoekers per jaar en is een non-profit instelling, voor een klein deel gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. Ruim 90% van de begroting bestaat uit eigen inkomsten.